Saturday, April 08, 2006

God's Boxes

I have in my hands two boxes, which God gave me to hold.
He said, "Put all your sorrows in the black box, and all your joys in the gold."

I heeded His words, and in the two boxes,
Both my joys and sorrows I stored,
But though the gold became heavier each day,
The black was as light as before.

With curiosity, I opened the black, I wanted to find out why.
And I saw, in the base of the box, a hole, which my sorrows had fallen out by.
I showed the hole to God, and mused, "I wonder where my sorrows could be!"
He smiled a gentle smile and said, "My child, they're all here with me..."
I asked God, why He gave me the boxes, why the gold and the black with the hole?

"My child, the gold is for you to count your blessings, the black is for you to let go."

Life is too short for us to linger on our sorrows. Instead, enjoy to the best of it.

13 comments:

  1. daleemmm....:)

    seandainya ada 3 boxes...yang satu lagi isinya coklat...lumayan kan sambil masukin tangan ke 2 boxes sambil sesekali ngemil coklat gitu lhooo

    ReplyDelete
  2. nice posting sher..
    memang betul, enjoy life aja..

    ReplyDelete
  3. Wahh.. bagusnya.. :D dudul neh mas adjie.. masa satu lagi isinya cokelat.. hueheuehue... tapi saya juga mau dong kotak itu.. :D

    ReplyDelete
  4. nice posting sher..

    hiks.. jadi nanis saking terharunya.. thx yah sher...

    ReplyDelete
  5. enjoy life, walaupun sepahit2nya hidup pasti ada arti dari kepahitan tersebut.. hehe
    moga2 sih ^^

    ReplyDelete
  6. Benar Shier, enjoy aja...coklatnya boleh di forward kalo berlebihan...

    ReplyDelete
  7. hehe, setuju ama Adjie..

    ReplyDelete
  8. so sweet ;D

    btw, kalo blom sanggup gimanah kalo dipending dulu cerfetnya? ;)

    ReplyDelete
  9. it's truly a blessing from me...really strengthen me...thanks for sharing it with us sis ^^

    ReplyDelete
  10. I know that He works in mysterious way
    I believe that He will lift up all of sorrow and bring to us joy

    Cherish Him

    ReplyDelete
  11. Hmmmm, life cuman sekali sist,,,toofff banget postingan yg ini...perlu skali hidup ini dinikmatin, tentu saja dengan berbuat makin banyak kebaikan untuk menyenangkan hati Tuhan dan sesama, iya ngga :)

    Oh yea, itu ada foto foto HUT gw yg uda dipestain sabtu Maren, uda ada comment-nya lho ;)

    XXX Shierly
    http://www.freewebs.com/shierlynet/homepage.html

    ReplyDelete
  12. aku minta kotak tissue aja buat ngelap2 hidung Noni.

    nikmati Sher apa yang ada, kalo Lan ngajak romantic diner jangan pernah nolak. kualat entar, hihih...

    ReplyDelete
  13. gold box gua hilang, cariin dong *blinking to nie*

    ReplyDelete