Monday, November 29, 2004

Dearest to my heart...


If I were one of those leaves of a dandelion...
I will certainly release myself and ask the winds to bring me to you...
I miss you...

Long way to go, dear...
But I will certainly go that way, not that I have to, but I chose to...
It has been decided since the first day...
The day I said 'yes' to your question...
It might took me some time to actually answer it...
But now, it has been decided and I am not going back on my words...
Not even when there are temptations that looks better when you are not around...

I love you.
I truly love you.

Missing you here, dear...
Waiting for the time I will see you again; your smiles, your eyes...
And to hear your voice for real; your laughter, your jokes, your feelings...
And to walk hand in hand with you...

One day...
I know and sure that day will surely come to us...
At the perfect timing of His.

I miss you, dear.
I love you, dearest to my heart.

Friday, November 26, 2004

Photos

Halowww semuanyaaa... sudah Jumat lagi yah... Cepet banget hari-hari berlalu... Daku jadi serem sendiri... Tiga minggu lagi sudah liburan natal & tahun baru... trus 3 minggu kemudian aku mulai ujian akhir tahap pertama *sob sob sob*

Oh iya... tujuan postingku kali ini, ini nih... sudah dapet sebagian foto pesta ultah kemaren. Yang sebagian lagi belum dapet, soalnya pas itu pake 3 kamera, nah ini baru dapet dari satu orang, yang dua orang lagi masih kucoba untuk menangkap *emang nyamuk?!* hahaha... So... Kalo mau liat, click .:here:., enjoy yah!! Ada sebagian yang kaga diupload, huhuhu... soalnya tidak lulus sensor :p
Nanti kalo sudah dapet yang lainnya, aku kasih tau deh kalian semua.

Weekend ini pada ngapain yah? Hmmm... kalo aku menderita deh... Mesti duduk di depan laptop, bikin report yang harus at least 15 halaman... Uhuk uhuk... belom lagi bikin program tambahan yang dosennya bilang kurang ini kurang itu. Ditambah juga, mesti siap-siap untuk oral presentationku tanggal 6 December 2004, harus bisa cuap-cuap selama 25 menit di depan dua dosen senior. Seremmmmmm!!!
So... gitu dulu deh sementara.
Have A Blessed Weekend, Everyone!!!! *cheers!*

Wednesday, November 24, 2004

Today...

Hari ini aku senang tapi capek... Aku dapet buku Gulliver's Travels sebagai hadiah ultah from my Hungarian friend. I was just thinking over several days to buy a book to read *since it's been a long time for me not to read a book.* I don't know what it's all about yet, but I think it is good. Hehehe...

And today, I went to Manchester as I have said. Despiting the rain, it was nice to go back to Manchester again. So, we departed at 11 a.m. and arrived around 12. We were a bit lost since I was having a difficulty to get a grasp which side of city centre we were in *and my friend, it was the first time she went to Manchester!*
Then... after going round a bit, we went to Wagamama Restaurant. My favourite restaurant in Manchester. I had a bowl of Wagamama Ramen *Yummmm...*

Afterwards, we went around the city centre again and took several photos. You can view it .:here:.. Then, we went to a superstore called Selfridges and I bought a box of Leonidas chocolates! I have not opened it yet though... since I still have some other chocolates from my friends from my birthday.

Okay then everybody! It's already Wednesday... soon it's friday again... Time flies... God bless!

Harus brapa lama aku menunggumu? Aku menunggumu... - Chrisye ft. Peter Pan -

Tuesday, November 23, 2004

Welcome Back!!!

Finally, my laptop arrived back to me today. I am so so so happy!!! Webcamnya juga sudah bener *sudah ditest :p* Kata Ito sih yang sekarang malah lebih jernih gambarnya, padahal dulupun jernih banget gambarnya... lain banget sama webcam-webcam lain yang pernah aku pake.
So... I am happy today! Selain itu, tadi sempet dipuji ama dosen, karena kali ini bikin programnya spotless alias successful alias kaga ada error. Cuma ngerinya abis gitu topic soal 'oral presentation' dimulai. Yaik... 25 minutes of oral presentation by myself.
Gitu lho ya dosennya malah tanya: "Is that a long time or a short time for you!?"
I answered: "Off course a longgg time for me!"
He said: "No!! Actually, that is a short time time for you. Remember, you have to do a big introduction since not many people know about epidemic. So thinking about it, you will need at least 10 minutes doing the introduction. See... it is a short time."

Okay lah pak dosen, terserah apa kata ente... Huhuhu... We'll see when the time comes.

Tomorrow, I am going to Manchester with my friend, Sarah. Mau jalan-jalan nih ceritanya, hehehe... jam 11 siang brangkat, jam 5 mestinya sudah balik di Liverpool. So... hopefully, tomorrow is a bright day. I can't stand walking around in rain *sobs*
Okay everyone! Take care!!!
I am soo happyyyy!!!

Monday, November 22, 2004

Friday? Monday? Tuesday? Wednesday?

Arrrrggghhhh.... Ini sama juga menghitung hari!!! *bedeh... ceritanya koq kayak saat-saat menghitung hari sebelum pulang gitu*
Hiksss... sayangnya yang aku tunggu-tunggu tuh bukan hari kepulanganku, tetapi hari laptop kesayanganku kembali dari cutinya di Prancis *buset... enak amat cuti ke Prancis!!* Iyah neh... dari beberapa minggu lalu sampe sekarang itu laptop belum kembali-kembali dari tempat reparasi (read: France). Padahal sebenernya aku sudah fed up banget sama yang namanya komputer-komputer butut di computer room (Meskipun aku tetep bersyukur karena mereka exist di asrama ini, jadi aku bisa bikin tugas.).

Minggu lalu aku telpon, mereka bilang: "Kalo ga Jumat pagi, ya Senin pagi sudah di sana." Lha... tadi aku cek pigeon hole dan juga list of the parcels recipients' kaga ada tuh namaku. Penasaran dehhh... jadinya telpon lagi ke sono... mereka bilang: "Sekarang sudah ada di shipping department. Jadi kayaknya besok siang atau Rabu sudah sampai." *grrr... awas kalo enggaaaa!!! Aku sudah kangennnn nehhhh!!

Ya... anyway... so far my life is getting better, I think. I am starting to be able to handle my work loads better now, not stressing up so much. It's a good feeling...

Hmmm... I miss my brother... Haiya... I am thinking: 'It will be so much fun if I can be at home now. Ughhh...'
Oh yaaa... di sini seperti di tempat-tempat lainnya, juga mulai dingin lho. Cuma aku ngerasa makin hari cuaca tuh makin kacau! Perubahannya drastis banget! Kemaren ajah aku menggigil banget... Jalan bolak-balik ke Gereja, pulangnya, badan rasanya mati rasa, kuping mau copot. Pokoknya parah bener dah dinginnya. Gak salju sih... tapi dinginnnn... Kayak tinggal di dalem freezer. Trus hari ini malah fine.
Adoh adoh... dunia ini kacau sekarang...

Anyhow, I have to stop typing this and start doing my essay. It is due on Friday and it is on 'Optical Illusions' *how do you like the sound of that, people?! huhuhu* So... See yah, everybody! Hope all is well with you guys!
Have a blessed blessed week!

Friday, November 19, 2004

A Surprise Party...

Well well well... I had a great birthday (even though I still feel that it is not complete yet, since someone forgot his promise *sob*).
Remember that I was going to go to my friend's place to fix her computer?! (read the previous post) Well, I was actually being set up *hahahaha...* They planned a surprise party. Gilaaa... ampir copot jantungku pas mereka teriak "Surpriseeeeeee!!!!!!" Untung aja jantungku masih kuat-kuat ajah *grins*
It was very very nice, there were 9 of us including me. 4 other Indonesians and 4 of them from different parts of the world. They cooked me delicious meals; soto ayam, nasi uduk, ayam goreng, sushi dan perkedel. Wahhhh... aku bener-bener kenyanggg bangettt. Bener-bener 4 jempol untuk para koki-kokinya.
They sang me 'happy birthday' and gave me a chocolate birthday cake. *That was the second surprise, by the way!* What happened was... I went to the toilet and when I was walking back to the living room, it was so quiet *Oh oh, what is going on again?!* Then I went in there, the room was dark. They sang and I saw a cake with a candle there. Ugghhh... aku terharu bangettt!!!
They gave me a Teddy Bigfoot. Awww... so cutee (Kalo mau liat, klik di website itu, pilih product, trus yg dikasih itu yang Teddy Bigfoot in a box.)

Trus.... Ini nih bagian yang sebenernya lebih baik tidak diceritakan, tapi justru yang seru juga *grins* Ceritanya nih... aku sebelumnya itu dikasih a bottle of red wine sama temen-temen kampus. Trus abis gitu, pas di party itu, one of the Indo boys, gave me a bottle of rose wine. Jadi, ada 2 botol neh.
Let the game begins... *hahaha...* Yap yap... kita abis dinner, maen games. Pertama maen 'kertas gunting batu'. Jadi ceritanya, aku harus ngelawan orang 8, yang kalah harus makan one sushi *that was the starter... gile, padahal aku kenyaaanggg minta ampun* Trus, sampe separuh jalan, sushi diganti one shot of red wine. Alhasil, semaleman, maen segala macam games, I lost 14 times!!! *sob sob* So, I had 11 shots of red/rose wine and 3 shots of Jack Daniel (yang datengnya rada telat).
Aku bener-bener dikerjain, masa bisa kalah 3 in a row, jadi nenggak JDnya 3 shots sekaligus. Abis itu langsung KO dah... Hahahaha...
Gak mabok sihhhh... cuma mata jadi berat, bawaannya pengen tidurrr. Tapi sama anak-anak kaga boleh tidur "you are the birthday girl", that's what they said all the time. Hehehe...
Tapi akhirnya, aku digiring juga ke kamar temenku, I slept on her bed and ended up not going home for the night. But then it was too late, I could not slept the whole night *hahaha...*

Subuh subuh... jam 4 jam 5 an, aku dapet sms dari Papi.
"Pesta dimana nih kemaren?!"
"Dapet surprise party dari Viona dan anak-anak yang laen."
"Kamu makan apa? Minum wine atau whisky yaaa?" *Ooopsss... how did he know?!*
"Iya, koq tau?! Hehehe... cece minum red wine and whisky. Dimasakin... (spt yg sudah kusebutin di atas)"
At that point, I was a bit worried that he might react negatively. But...
"Ya asal tetep jaga diri. Boleh minum tapi jangan sampe berlebihan, harus tahu kapan berhenti." *fiuhhh....*

So here I am posting my 'wild' night, hehehe... I still feel my stomach is funny. I don't feel like eating, but my head is okay though... no headache or anything bad. Foto-fotonya menyusul segera, kalo fotonya sudah dikirim ke aku sama mereka-mereka. Aku kan kaga bawa kamera, lha wong aku gak tau kalo bakal dapet party :D
Hehehe... It was a nice and sweet birthday.

Thank you for everyone, who has said 'happy birthday' to me. Untuk Princess Lidya yang sudah kirim care enough to send a b'day card, untuk Ipone yang panda gembelnya on the way, untuk Tante Kade yang sending something on the way dan untuk Ito Rein yang ngirim adda ajah yang bikin aku curious banget... Juga teman-teman lain yang so caring untuk ngirimin SMS ucapan ultah. Thank you so much, friends!
Oh ya, juga untuk Papi, untuk ngebayarin biaya perbaikan laptop sebagai hadiah ultahku.
Ah... I am twenty now!!!

Thursday, November 18, 2004

My Birthday...

-My Birthday Prayer-

My Father in Heaven...
May it be as the time goes, You add into me...
The Wisdom that only You can give,
The Grace that only You can send,
The Loving Kindness that no one but You have it perfect,
And most of all...
The Spirit of Yours, whom will teach me to be more and more like You.

I thank You, Father...
That You listen to my prayers and be with me all the time of my life,
That You give to me according to what I need, not what I want,
That You knit my life surrounded by my beloved parents, brothers, sisters and him,
That You send precious friends from all over the world to remind me of Your love.

May it be, Father...
In my life, only Your and Your plan alone that will be done.
That I may glorify Your Name in everything I do.
Amen.

Monday, November 15, 2004

This Week...

I am pretty much booked up this week - Busy, eh?!
Well, today (Monday, red.), I won't be home until at least 4.30 in the afternoon I would say. I have some things to sort out and a meeting to go to *hopefully, it won't be longer than 30 minutes*
Tomorrow, lectures from 11.00 to 14.00 straight and there is a possibility that I am going to the cinema in the afternoon with my friends to watch Bridget Jone's Diary - The Edge of Reasoning. Well, I watched the first one and it was funny. I don't know about this one though... I am not really excited about the thought of going to watch it... I might not come after all, just simply because I have other more useful things to do at home.
Wednesday seems to be an easy day *prayfully*. Only one hour lecture in the morning and then nothing until the afternoon. I might go to the library to search for books on optical illusions *I have to write essay on that -sigh...-* In the afternoon, I am going to have a dinner with a friend (or maybe even two) to celebrate my birthday *as she said so*.
Then Thursday, 4 lectures between 10.00 to 16.00 *what a tiring day...* then, after 16.00, straight into my friend's house. She sent me a SMS last night, asking me to come and have a look on her laptop; there is something wrong. So, there you go... Got another job to do.
Aha... two more things that I am looking forward to... One, someone special is going to ring me on that day! Oh, I can't wait really! Two, my laptop hopefully arrives.
Friday, hmmm nothing planned yet, but it might as well become a busy day. Don't know yet.
So the peak time of this week is Tuesday onwards to Thursday. And yet, I already feel tired today, hahaha...

Okay everybody! Have a blessed week! *Cheers!*

Friday, November 12, 2004

Dunia itu sempit yah...

"Kamu ternyata kenal yovita toh, say?"
"Hue? Yovita siapa?"
"Atmadjaja"
"Ooo itu... kenal, sesama blogger. Emang kamu kenal say?"
"Anak milis G*** itu. Coba deh tanya dari gereja mana dia..."

Itu salah satu topik percakapanku dengan si Oen-Oen tadi pagi.
Dengan penasaranku, aku langsung tanya sama yang bersangkutan di Y!M. (Pertamanya lewat shoutbox dulu sih. Dianya penasaran koq aku bisa tau dia pergi ke gereja mana...) Eh, ternyata bener ajah...

Trus, aku tanya si Vi3, "Kenal yang namanya Oen-Oen gak?"
"Kenal sekedar chat ajah... Pacarnya Sherly yaaaaa?"
*Waduh... ditodong gini, mana bisa bohong coba? :p Bisanya cuma mengakui dengan malu...*

Ternyata ternyata... dunia ini bener-bener sempit dan kecil. Secara tidak kita ketahui, ternyata orang yang kita tahu itu, juga tahu orang lain yang kita ketahui. Kalo dipikir-pikir, semua orang itu berhubungan satu dengan yang lainnya tanpa kita selalu sadari. Hehehe... Dunia Oh dunia...

Oh ya, terima kasih yah teman-teman, untuk penghiburannya saat ngebaca kalo aku lagi homesick berat. Your supports are really beyond measurement. God bless you all!

Satu lagi yang kepingin aku bahas. Kemaren sebagian dari Liverpool gelap gulita!!!! Termasuk the hall of residence, where I live. Gile aje, baru juga pulang dari kampus. Habis beres-beres buku dan nyiapin untuk kuliah hari Jumat, aku duduk dan baca buku komik *Istirahat bentar lahhh...*
Ehhh... gak lama kemudian, lampu tiba-tiba padam. Aku panik!! Aku kira cuma koridor tempatku doank, trus pas aku berlari-lari mau lapor ke porter di kantor, aku berhenti... *Lho?! Koq semua blok gelap gulita?!* Waaaa... It was the whole residence.
Akhirnya, aku balik ke koridorku. Aku nunggu sama anak-anak lainnya di dapur (Untung ada emergency light di dapur dan sepanjang lorong koridor!), berharap that it wouldn't take too long. Tunggu punya tunggu, 30 menit kemudian, kita-kita sudah pada bored banget, tau-tau ada porter masuk ke koridor. Bilangnya, "Kalian harus keluar dari koridor ini. 30 menit lagi emergency lightnya bakal mati. Jadi kalian harus keluar, that's the safety procedure."
Akhirnya, kita kayak orang dievakuasi gitu dahhhh... jalan ke hall tetangga *untungnya di sebelah hallku ada hall lain yang juga sama-sama milik University of Liverpool.*
Sampe di sana, aku dengar dari porter, ternyata salah satu gardu listriknya konslet. Yang kebetulan dari gardu itu lah listrik di hallku berasal.
Dari jam 5.30 sampe hampir jam 10.00 malem di hall tetangga, ya ampunnnnn... bored abis dah. Udah sempet kelaperan, kehausan, kecapekan, belum mandi pula (jadi kucel dan kusut gitu apalagi baru pulang dari kampus).
Seumur-umur aku di luar negeri baru kali ini deh dapet pengalaman mati lampu. Hahaha... but... that was quite an experience. :)

Oh ya, blessed weekend for everyone! God bless you all! *Cheers*

Wednesday, November 10, 2004

I Want to Go Home...

I have been saying that sentence so many times lately. Over this week, I have been really homesick... My brother is flying home for good from Australia tomorrow and won't be leaving home until September next year to come along with me here. So he will be having a full 9-months holiday at home, how nice...
I want to be at home... I want to feel the togetherness of my family again... Now that both I and my brother studying abroad, we don't have much time to gather together as a whole family. I don't know... It is just this week that I feel emotionally homesick.
I heard English people on the bus saying that they are going home on Friday for the weekend. I wish... I really wish my home is also not a great distance from where I am right now.
I will not be going home until July next year, which means: I will be alone this Christmas & will be alone again in Easter.
I suppose, no matter how much I am used to living by myself, there are times when I really feel so homesick and want to go home...
July... I will be waiting for it to come... I want to go home!

Monday, November 08, 2004

Quiet Weekend

Well, since people are asking how was my weekend, I might just post about my weekend. Hmmm... I haven't done much really... On Saturday, I woke up late around 11 am, cooked some fried nodles with some chicken and veggies. It was nice.
Then I spent almost the whole day trying to figure out what my supervisor asked me to do for my maths assignment. Well, it almost made me blown up since it sounded so impossible to do whatever he asked me to do. So I thought, "Well, maybe I am just too tired. Let's stop and do it tomorrow."
Hence, I went back to my room from the computer room, had my dinner and did a little bit of cross-stitching before I actually went to bed.
I brought the cross-stitch pattern and materials from home. Mum bought it for me. I enjoy doing it, even though it does take ages for me to do one (when others can do it quicker than me :p). It is because I do it when I feel like doing it and when I actually have time to do it! However, I love it! I have been doing it since I was in elementary, Mum taught me. And right now, I am doing a 3-D pattern, which I have never done before. It is much more harder and complicated; I have to be more attentive, accurate and patient. The picture consists of some houses, a river with a bridge and some trees. Really nice I think... I will be very satisfied by the time I finish it. :D

Sunday... I woke at 9 am, walked to Church at 10.20 and came back at 1 pm. Then my phone rang... My parents. I had a long conversation with Mum... The last several weeks, I have always been crying when I talked to her, I don't know why really. Would it be because I miss her or missing the time when I can actually talk to her face to face? I am not sure...
Yesterday, she sounded really serious when she said that I am a grown-up woman, who is not really grown-up yet. I fully agreed with that... Facing my birthday in several days time, I am actually scared. I feel like I don't want to have my birthday this year...
Twenty... is not suitable YET for me. I don't feel like 19 after all. I would be very happy if I can turn my age back to 5 years old again.
Time really goes fast... Too fast, I am afraid. It flys away like a breeze. It is like waking up from a long dream and facing a radical reality in front of me. Yesterday, I just arrived here for the first time and now, I am already in my final year of Undergraduate *Where did the 2 years go?*

If anyone ever ask me why do I want to be a 5-years-old, the answer is: Getting older means more responsibilities *To whom that knows much, much will be required*
Not that I am not a responsible person, it is just that I feel not ready...

Friday, November 05, 2004

Blessed Weekend, Everyone...

Hallo semua yang sudah mampir ke blogku ini dengan setia dan ngasih semangat untuk ngerjain tugasku. Akhirnya tugas programmingku kelar juga, program beserta reportnya sudah selesai... Puji Tuhann...
Maaf banget kalo akhir-akhir ini jarang banget blogwalking. Soalnya, tugas tetep masih setumpuk. Emang kalo ga ada laptop itu susah banget... Hiks... I miss my laptop.
Anyway, I just want to say: "Have a blessed weekend everyone!!! God Bless You all!"
*Cheers*

Tuesday, November 02, 2004

Ambil semua kuncinya ,TUHAN... (Buah Pelayanan)

ALLAH tidak begitu peduli dgn kemampuan anda tetapi seberapa besar kesediaan anda.

Dr. F. B. Meyer sampai pada waktu transisi yang penting dalam pelayanannya. Dia duduk dengan sedih di ruang belajarnya. "Pelayanan saya tidak berbuah dan saya merasa kehilangan kuasa rohani,"ujarnya kepada diri sendiri.
Tiba-tiba KRISTUS muncul dan berdiri di depannya.
"Berikan kepada-KU semua kunci hidupmu," ujar KRISTUS.
Pengalaman itu begitu nyata sehingga dia merogah sakunya dan menyerahkan serenteng kunci!
"Apakah semua kuncimu ada di sini?"
"Ya TUHAN, itulah semua kunci saya kecuali satu kunci ruangan kecil di dalam hidup saya."
KRISTUS berkata,"Jika kamu tidak bisa mempercayai-Ku dalam semua ruang hidupmu, Aku tidak bisa menerima kunci-kunci ini."
Dr. Meyer begitu diliputi oleh perasaan bahwa KRISTUS keluar dari hidupnya karena dia tidak mau menyerahkan semua hidupnya.
Sehingga akhirnya dia berteriak, "Kembalilah, Tuhan! Dan ambil semua kunci ke semua ruang dalam hidupku."

Ya Bapa... Kembalilah dan ambillah semua kunci ke semua ruang di dalam hidupku ini... Karena hanya Engkau yang mampu menjagaku... more than anybody else in this world.

Monday, November 01, 2004

Ampunnnn...

Hari ini: Hari Senin: Hari pertama bulan November: Hari... *Iyah-iyah sher, kaga usah ngejabarin hari, semua orang juga udah tau kooqqq* (Oops... maap saya lagi ngelantur hihihi...)
Otak lagi stress bin bingung. Computer assignment yang mesti dikumpulin hari Jumat itu belum kelar juga *Aarrghhh - panic mode ON* Selalu aja dapet error message, kalo gak, gambar yang mestinya ditampilin, kaga keluar sama sekali. Rasanya pingin kubanting tuh kompi, tapi bukan salah kompinya dink... Salah otak gw. Gak tau deh napa, kali ini kaga nyantol sama sekali segala macem pendidikan yang aku baca. Kinerja otak menurun kali yak?! Huhuhu... dasar sherly, bikin alesan aneh-aneh pula. Ya... sekarang minta bantuan Oen-Oen deh... Semoga dia bisa bantuin, soalnya mesti cepet nyelesaiin biar bisa bikin reportnya. Tobat deh tobattt... otakku kagak jalannnnnn... Hiks...
Mana capek banget lagi, ini badan ringsek rasanya... dari jam 9 pagi sampe jam 7 sore berkutat di kampus. Bobolah bobo sherlyku sayang... *lho koq malah nyanyi yah?!*